domingo, 18 de marzo de 2012

«Lectura orant de la Paraula, a partir de textos del Nou Testament»


La «lectio divina» o lectura orant de la Paraula de Déu es va convertir en el tema estrella del Sínode dels bisbes sobre «La Paraula de Déu en la vida i en la missió de l’Església» i, lògicament, de l’exhortació apostòlica post-sinodal «Verbum Domini»
En aquest últim document es diu, parlant de la lectura orant de la Sagrada Escriptura, que «la Paraula de Déu és a la base de tota espiritualitat autènticament cristiana»
La lectura orant de la Paraula es pot practicar de maneres molt diverses, amb una gran llibertat d'esperit i de formes. No obstant això, presentarem la manera més habitual, afegint algun element més, per adaptar-lo a la nostra situació actual: lectura, meditació, pregària, contemplació i acció o compromís cristià.
El curs passat ens vam acostar, a aquesta pràctica secular, a partir de diversos textos de l'Antic Testament, i aquest ho farem des del Nou Testament.
 
Lloc: Centre d'Estudis Pastorals de les Diòcesis Catalanes (CEP)
Horari: Els dimarts, de les 7 a les 8,45 h. del vespre
Dies: 
 17 i 24 d’abril; 8, 15, 22 i 29 de maig; 5 i 12 de juny de 2012. 
Professor: Javier Velasco Arias

1 comentario:

  1. Lastima querido Javier pero cuando ya esté en condiciones -no creo tarde mucho- los martes doy clases de meditación e interioridad. Lo que si si puedo vendré a las actividades que hoy he recibido por correo, de la Escuela de Animación Bíblica para 14 de abril, 17 de mayo , 17 y 30 de junio. A ver... si Dios e lo permite y voy en mejoría. Un abrazo, querido hermano y gracias por enviarme la información por E-mail.

    Bendito sea el Señor!

    Carmen Piña

    ResponderEliminar