sábado, 23 de octubre de 2010

LECTURA ORANT DE LA PARAULA, A PARTIR DE TEXTOS DE L’ANTIC TESTAMENT

La «lectio divina» o lectura orant de la Paraula de Déu es va convertir en el tema estrella de l'últim Sínode dels bisbes a Roma.

Aquesta forma d'aproximació a la Bíblia va tenir el seu origen en els monestirs, però últimament s'ha convertit en el mètode més utilitzat entre els diversos grups d'Església i una forma concreta de la pastoral de fer que la Paraula arribi al major nombre possible de persones i grups humans. I això és una realitat en els cinc continents.

La lectura orant de la Paraula es pot practicar de maneres molt diverses, amb una gran llibertat d'esperit i de formes. No obstant això, presentarem la manera més habitual, afegint algun element més, per adaptar-lo a la nostra situació actual: lectura, meditació, pregària, contemplació i acció o compromís cristià.

En aquesta ocasió ho posarem en pràctica a partir de diversos textos de l'Antic Testament, deixant per a un possible proper curs els textos del Nou Testament.
Us convido a descobrir junts les diverses pautes que hem de tenir en compte per a fer una lectura adequada d'aquesta obra multiforme, que és al mateix temps Paraula de Déu i paraula humana.
 
Horari: Els dijous, de les 7 a les 8,45 h. del vespre
Dies:
 4, 11, 18 i 25 de novembre, 2, 9 i 16 de desembre de 2010. 

Lloc: CEP - c. Rivadeneyra 6, 3r Barcelona
Professor: Javier Velasco Arias

1 comentario:

  1. Anim, i moltes gracies per organitzar activitats per estudiar la Biblia

    ResponderEliminar