miércoles, 7 de octubre de 2009

Pensar a la Universitat. Diferents professors universitaris opinen sobre el paper del cristianisme a la societat



L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Soley, presenta el llibre «Pensar a la Universitat. Diferents professors universitaris opinen sobre el paper del cristianisme a la societat»

Potenciar el paper de l'intel·lectual cristià en el món actual i, al mateix temps, construir un cos de pensament que treballi a fons temes bàsics de debat entre cultura actual i fe cristiana són alguns dels eixos bàsics que es proposa en el llibre Pensar a la Universitat. Diferents professors universitaris opinen sobre el paper del cristianisme a la societat, una publicació que recull quaranta articles de docents catalans que reflexionen sobre quina hauria de ser l'actitud del professor cristià i creient dins la Universitat. L'obra es presentarà a la Nova Sala Edith Stein del Centre Edith Stein de la Delegació Pastoral Universitària.

Aquesta obra, que ha estat publicada en català per l'editorial Edimurtra, té el seu origen en la primera trobada de professors universitaris amb el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach l'any 2008. A través del portal Universitaties.net el Centre Edith Stein ha plantejar a diferents professors universitaris, intel·lectuals i investigadors cristians en la societat catalana i en l'Església de Barcelona quin creuen que ha de ser el seu paper en el nou segle que comencem. Algunes de les seves respostes ja han aparegut al nostre portal http://universitaties.net.

La presentació del llibre la farà l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Jordi Pujol i Soley, el proper dijous 29 d'octubre a les 20h. L'acte tindrà lloc a les 20 hores a la Nova Sala Edith Stein (València, 244, 4t pis, Barcelona). També hi haurà una actuació del Cor Magister Arte-Pastoral Universitària, dirigit pel Sr. Manel Cabero.

No hay comentarios:

Publicar un comentario